Autoverzekeringen vergelijken: de moeite waard!

Autoverzekeringen vergelijken is absoluut de moeite waard als je aan autoverzekering wilt afsluiten. Niet alleen qua prijs, maar ook qua polisvoorwaarden. Er zijn veel aanbieders van autoverzekeringen, wij geven je hier een aantal tips waar je op kunt letten als je autoverzekeringen wilt vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken: waar let je op?

Wil je onafhankelijk je autoverzekering vergelijken, dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Lees hier onze tips zodat je makkelijker autoverzekeringen kunt vergelijken.

Premies van de autoverzekeringen vergelijken

Het is zeer de moeite waard de premies van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De prijsverschillen van de verschillende aanbieders van autoverzekeringen kunnen enorm zijn!

Nieuwwaarde van je auto
Heb je een nieuwe auto gekocht, vergelijk dan goed de nieuwwaarde regeling van de verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Bij de ene aanbieder van autoverzekeringen is de nieuwwaarde van je auto 1 jaar verzekerd, bij de andere aanbieders van autoverzekeringen kan dit wel oplopen tot 3 jaar!

Autoverzekeringen vergelijken: hoe zit het met je schadevrije jaren?
Hoeveel val je terug in je schadevrije jaren nadat je een schade hebt geclaimd bij je autoverzekering? En hoeveel extra premie ga je dan voor je autoverzekering betalen? Het is mogelijk dit financieële risico af te kopen met een toevoeging op je autoverzekering: de no-claim beschermer. Je kunt dan 1 x per jaar een schade claimen zonder dat je meer premie voor je autoverzekering gaat betalen. Let op: dit is alleen een bescherming voor een verhoging van de premie voor je autoverzekering. Het daadwerkelijke aantal schadevrije jaren wordt gewoon geregistreerd in de Roy Data. Dit maakt overstappen naar een andere aanbieder van autoverzekeringen lastig, want bij je nieuwe autoverzekering vervalt je korting die je hebt kunnen vasthouden met de no-claim beschermer! De no-claim berschermer wordt niet door alle aanbieders van autoverzekeringen aangeboden.

Eigen risico
Heeft de autoverzekering een eigen risico? Zo ja, hoe hoog is je eigen risico en wat kost het om je eigen risico af te kopen of te verlagen?

Aanvullende service
Welke aanvullende services zijn er standaard opgenomen in je autoverzekering? En heb je hier wel behoefte aan of maakt het je autoverzekering onnodig duur? Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp in binnen en buitenland of standaard geen eigen risico.

Autoaccessoires
Zijn je autoaccessoires meeverzekerd? En zo ja, hoeveel extra premie voor je autoverzekering betaal je voor de autoaccessoires? Denk bijvoorbeeld aan je audio-installatie, een ingebouwd navigatiesysteem of spoilers. Als je na het afsluiten van je autoverzekering nog dure autoaccessoires koopt, vergeet dan geen contact op te nemen met de aanbieder van je autoverzekering om deze mee te verzekeren!

Beveiliging
Worden er door de aanbieder van je autoverzekering extra eisen gesteld aan de beveiliging van je auto? Bijvoorbeeld een goedgekeurd alarmsysteem?

Gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij

Heb je een oldtimer, ben je jonger dan 24 of wil je nog een autoverzekering afsluiten voor een tweede auto? Dan kan het de moeite waard zijn, qua premie en polisvoorwaarden, een aanbieder van autoverzekeringen te zoeken die gespecialiseerd is in de doelgroep waarbinnen jij of je voertuig valt!

Schadeafhandeling
Hoe is de schadeafhandeling geregeld? Heb je recht op vervangend vervoer? Mag je zelf je schadeherstelbedrijf selecteren of wijst je verzekeringsmaatschappij er eentje aan?


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.