Rijbewijs

De gemeente krijgt de uitslag van je rijexamen elektronisch door van het CBR, dus je hoeft hier zelf geen bewijs van mee te nemen. Het enige dat je nodig hebt voor je aanvraag is:
Lees verder -->

Ouder dan 70?

Het verlengen van je rijbewijs na je 70e kan alleen nog na een medische keuring. Start ruim op tijd met de procedure van het vernieuwen van je rijbewijs, wordt je doorverwezen naar een specialist, of moet je een rijtest afleggen dan kan het enige tijd duren voordat je je rijbewijs mag verlengen. Lees meer over het verlengen van je rijbewijs na je 70e op de website van het CBR.

Steekproef
Verschillen in kosten rijbewijs per gemeente 2010:

Leidschendam-Voorburg €23,-
Leusden €29,35
Meerssen €34,-
Haarlem €41,-
Amsterdam €46,-
Dordrecht €54,20
Enschede €56,05
Groningen €61,50
Deventer €63,90
Wijdemeren €65,-
 

Beginnersrijbewijs

De eerste 5 jaar na het behalen van je rijbewijs val je in de groep beginnende bestuurders. Het beginnersrijbewijs geldt niet alleen voor jonge bestuurders. Zowel een 18 jarige als een 40 jarige die net zijn geslaagd voor het rijbewijs krijgen de eerste 5 jaar een beginnersrijbewijs.
Lees verder -->

rijbewijs aanvragen en afhalen doe je bij de gemeente

Buitenlands rijbewijs

Heb je een buitenlands rijbewijs en vestig je je in Nederland, dan kan je dit rijbewijs in veel gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Op de website van het RDW kan je alle regels nalezen over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs voor een Nederlands rijbewijs. Staat het land waar jij je rijbewijs hebt gehaald er niet tussen, dan zal je opnieuw theorie-examen en praktijkexamen moeten doen bij het CBR.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.