Hoe bereid je je goed voor op het theorie-examen?

Ons belangrijkste advies voor het theorie-examen: onderschat het niet maar bereid het theorie-examen goed voor! Je zal zien dat je ook tijdens je rijlessen er veel profijt van hebt als je de theorie goed begrijpt en kunt toepassen. Op welke manieren kun je je allemaal voorbereiden op het theorie-examen auto?

Online theoriecursus

Een online theoriecursus is leuker en interactiever dan een theorieboek. De tekst wordt gesproken en wordt verduidelijkt met filmpjes, 3D animaties en foto’s. Helemaal als je moeite hebt met het leren de theoriestof uit een theorieboek, is een een online theoriecursus de perfecte voorbereiding op je theorie-examen. Het enige dat je nodig hebt is een computer met een goede internetverbinding en je kunt overal inloggen en online studeren voor je theorie-examen op de momenten dat het jou uitkomt.

Theorie leren met een online theoriecursus

Zelfstudie voor het theorie-examen met een theorieboek

Theorieboeken kun je kopen bij je rijschool, een webwinkel en bij sommige boekenzaken. Let erop dat je bij een webwinkel soms verzendkosten moet betalen bovenop de prijs van het theorieboek. De prijs nieuwe theorieboeken is beschermd, dus in principe betaal je overal dezelfde prijs voor een theorieboek. Je kunt je theorieboek natuurlijk ook tweedehands kopen. Let er wel op dat je theorieboek redelijk recent is (bijvoorbeeld niet ouder dan 1 jaar) zodat je er zeker van bent dat alle recente wijzigingen in de theoriestof in het theorieboek zijn opgenomen.

 

Theorieles bij een rijschool

Je kunt bij veel rijscholen ook klassikaal theorieles volgen ter voorbereiding op het CBR theorie-examen. Dit zijn vaak korte theoriecursussen van een aantal avonden of een weekend. De theoriestof wordt uitgelegd (veelal met beeldmateriaal) en je maakt klassikaal theorie-examens. Vaak met hetzelfde systeem waar het CBR theorie-examens mee afneemt. Heb je vragen over de theoriestof, dan kun je deze met je docent bespreken. Bereid je je middels zelfstudie of een online theoriecursus voor op je theorie-examen, dan kun je met je vragen over de theoriestof natuurlijk altijd terecht bij je rijinstructeur of je rijschool.

Maak oefenexamens ter voorbereiding op je theorie-examen!

Naast het leren van de theoriestof is het ook belangrijk om voldoende oefenexamens te maken ter voorbereiding op je theorie-examen. Op die manier kun je toetsen of je de theoriestof voldoende beheerst, en bent zo goed voorbereid op de vraagstelling van het CBR theorie-examen. Je kunt een theorieboek of een theorie cd-rom kopen, online theorie-examens maken (tegen betaling) of klassikaal theorie-examens oefenen bij een rijschool. Er zijn ook een flink aantal gratis theorie-examens online te vinden!

Let op:
Er zijn ook theoriecursussen (meestal van 1 dag) waar je alleen klassikaal theorie-examens maakt en deze bespreekt. Je dient dan dus wel zelf vooraf het theorieboek goed te bestuderen.

De beste methode?

Wat is nu de beste methode om je voor te bereiden op het CBR theorie-examen? Het slagingspercentage van het theorie-examen auto over het jaar 2010 is 46% Dit slagingspercentage zegt echter niets over de studiemethode van de geslaagden, hun vooropleiding, het gebruikte lesmateriaal of over hoeveel tijd ze hebben besteed aan het bestuderen van de theorie.

Rijscholen die theorieles geven zullen zeggen dat theorieles de beste voorbereiding op het theorie-examen is, terwijl rijscholen die zelfstudiemateriaal verkopen zeggen dat gezien de kwaliteit van het lesmateriaal theorieles overbodig is geworden om te slagen voor het theorie-examen.

Eigenlijk is de vraag: heb jij de discipline om zelf te studeren, of heb je een stok achter de deur nodig? Dit weet je zelf het best, en dan weet je ook welke methode voor jou het best werkt. Veel succes met het studeren voor je theorie-examen!


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.