Werf nieuwe klanten voor uw rijschool via Facebook

Social Media zijn een uitstekende manier om uw rijschool naamsbekendheid te geven, contact te houden met oud leerlingen en nieuwe leerlingen voor uw rijschool te werven.

Een gratis bedrijfspagina voor uw rijschool op Facebook

Facebook is de meest gebruikte sociale netwerk site en biedt dan ook uitstekende mogelijkheden voor het werven van nieuwe klanten voor uw rijschool. Op Facebook kunt u gratis een bedrijfspagina voor uw rijschool aanmaken. Deze gratis bedrijfspagina is een uitstekende aanvulling op de website van uw rijschool. Via deze interactieve bedrijfspagina kunt u makkelijk contact onderhouden met uw (oud) leerlingen en nieuwe klanten voor uw rijschool werven.

Facebook bedrijfspagina voor rijscholen U kunt uw (oud) leerlingen uitnodigen op de “vind ik leuk” knop op de Facebook pagina van uw rijschool te klikken. Het loont de moeite dit te doen, want vrienden van uw (oud) leerlingen kunnen zien dat zij uw rijschool waarderen! Op deze manier spreekt u nieuwe klanten aan die wellicht niet direct de website van uw rijschool bezoeken, maar wel op uw rijschool pagina op Facebook kijken omdat een vriend bij uw rijschool rijles heeft gevolgd.

Bovendien kunnen de mensen die uw pagina leuk vinden berichten die u op uw pagina plaatst delen met hun vrienden, waardoor u weer nieuwe potentiële klanten bereikt.

Wat kunt u plaatsen op uw de Facebookpagina van uw rijschool?

Om effectief gebruik te maken van de nieuwe bedrijfspagina van uw rijschool, dient u deze wel met regelmaat te onderhouden zodat u bij zoveel mogelijk mensen in uw doelgroep onder de aandacht komt en blijft.

U kunt bijvoorbeeld de volgende zaken op de Facebookpagina van uw rijschool plaatsen:

 • Foto’s van leerlingen die zijn geslaagd voor hun rijbewijs
 • Een speciale (kortings)actie voor mensen die de Facebookpagina van uw rijschool leuk vinden
 • Foto's van oud leerlingen met hun nieuwe auto of motor
 • Uitleg over een lastige vraag in het theorie-examen
 • Nieuws van het CBR of over uw rijschool (zoals bv nieuwe instructeurs, nieuwe lespakketten)
 • Prijsvraag
 • Een poll
 • Berichtjes van wat je zoal meemaakt tijdens de rijlessen of de rijexamens

Hoe maak ik een gratis Facebookpagina aan voor mijn rijschool?

Hier leggen wij u stapsgewijs uit hoe u een gratis Facebookpagina voor uw rijschool aanmaakt.

 1. Log in op facebook. Indien u zelf nog geen persoonlijk facebookaccount heeft, registreert u zich dan eerst zelf onder uw eigen naam en maak een persoonlijk profiel aan.
 2. Ga naar Facebook Pages.
 3. Klik op “maak je eigen pagina.
 4. Kies de categorie voor uw pagina. Voor de meeste rijscholen geldt de categorie “Lokaal bedrijf of locale plaats).
 5. Vul de gevraagde bedrijfsgegevens in, lees de voorwaarden en ga hiermee akkoord indien u een gratis bedrijfspagina voor uw rijschool wilt aanmaken.
 6. De nieuwe bedrijfspagina voor uw rijschool is nu actief.\
 7. Kies een goede profielfoto voor de facebookpagina van uw rijschool, bijvoorbeeld het logo van uw rijschool.
 8. Geef een korte en duidelijke beschrijving van uw bedrijf.
 9. Kies een goede URL (het webadres van uw nieuwe bedrijgspagina) voor uw bedrijfspagina, bijvoorbeeld: www.facebook.com/rijschoolXXX
 10. U kunt nu de Facebookpagina van uw rijschool verder gaan vullen. Kies een goede achtergrondfoto en voeg verdere informatie over uw rijschool toe.
 11. De laatste stap is om leerlingen, (oud) leerlingen, vrienden, familie en kennissen uit te nodigen Facebookpagina van uw rijschool te “liken” middels de knop “vind ik leuk” op de bedrijfspagina van uw rijschool.

Tips

Hierbij een aantal tips voor het onderhouden van de Facebookpagina van uw rijschool.

 1. Probeer een paar keer per week uw bedrijfspagina bij te werken met nieuwe statusupdates zodat u uw doelgroep blijft bereiken. Plaats ook weer geen 5 statusupdates op een dag, dan loopt u het risico dat mensen weer afhaken of de statusupdates van uw rijschool onzichtbaar maken in hun eigen profiel waardoor u deze potentiële klanten niet meer bereikt.
 2. Plaatsen mensen een bericht op uw bedrijfspagina, reageer hier dan ook altijd op.
 3. Plaats op uw eigen website en in de handtekening van uw e-mailberichten ook een link naar uw facebook bedrijfspagina.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.