Wat kost een opleiding tot rijinstructeur?

Bij de verschillende opleidingsinstituten kun je de kosten terugvinden op de website of deze opvragen.Gemiddeld ben je voor de dagopleiding inclusief examens rond de
€5000,- kwijt. Een opleiding tot rijinstructeur is een investering in je toekomst en je wilt graag in 1 x slagen. Bij de keuze van je opleidingsinstituut zal de prijs dan ook niet je belangrijkste overweging zijn.

Heb je je keuze inmiddels beperkt tot 2 of 3 opleidingsinstituten die je evenveel aanspreken, dan kun je de prijs uiteraard wel in je eindbeslissing laten meewegen. Let dan goed op wat er bij de prijs van de opleiding tot rijinstructeur inbegrepen is, hier kunnen nog wel eens verschillen in zijn! Het is ook een groot voordeel als je opleidingsinstituut (tegen vergoeding) voor je kan bemiddelen bij een rijschool voor een stageplek. In de praktijk blijkt het vaak lastig deze zonder hulp van je opleidingsinstituut te vinden.

Wil je in 1 keer meerdere licenties halen, bijvoorbeeld auto- en motorinstructeur, dan is het waard te informeren of het opleidingsinstituut van je keuze je een extra korting kan geven. Indien dit het geval is, staat dit vaak al vermeld op de website van het opleidingsinstituut.

De kosten voor je opleiding tot rijinstructeur (inc. de reiskosten!) zijn aftrekbaar van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.