4 x gezakt voor het examen AVD?

Hoewel het slagingspercentage van het examen AVD gemiddeld een stuk hoger ligt dan voor het rijexamen auto, kan het toch gebeuren dat je meer dan 1 keer zakt voor het examen AVD. Ben je in een periode van 5 jaar 4 keer gezakt voor het examen verkeersdeelneming, dan wordt je vijfde examen AVD beoordeeld door het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR).

Het BNOR heeft als uitgangspunt dat wanneer je 4 keer gezakt bent voor het examen AVD, er waarschijnlijk andere zaken dan je rijvaardigheid de uitslag van het examen AVD hebben beïnvloed. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van faalangst waardoor je op het examen AVD een stuk minder presteert dan tijdens de motorrijlessen.

Let op:
Er bestaat geen nader onderzoek voor het examen AVB. Zak je hiervoor meer dan 4 x, dan wordt ook het volgende examen AVB gewoon afgenomen door een examinator van het CBR.
Het nader onderzoek verkeersdeelneming duurt in totaal 70 minuten, 15 minuten langer dan een gewoon examen AVD.

Het nader onderzoek verkeersdeelneming start met een kort gesprek met de rijvaardigheidsdeskundige van het BNOR. Deze bespreekt met jou de onvoldoende uitslag van je eerdere examens AVD. Je kunt ook een aantal vragen krijgen welke relatie hebben met de punten waarop je de vorige keren gezakt bent.

Voor en tijdens het nader onderzoek verkeersdeelneming heeft de rijvaardigheidsdeskundige meer tijd je op je gemak te stellen dan bij een gewoon examen AVD. Gaan er zaken tijdens je examen niet goed, dan krijg je vaker de kans opnieuw te laten zien dat je wel weet hoe het moet. De rijvaardigheidsdeskundige kan zo beter beoordelen of de gemaakte fouten structureel zijn, of dat deze veroorzaakt worden door spanning.

Het nader onderzoek verkeersdeelneming is echter niet makkelijker dan een gewoon examen AVD. Er worden dezelfde eisen aan je rijvaardigheid gesteld.

Het nader onderzoek verkeersdeelneming kun je aanvragen via je eigen motorrijschool.

© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.