Wat kost een motorexamen?

De kosten voor het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelming kunnen per motorrijschool verschillen. Op de website van het CBR staan de kosten voor de motorexamens vermeld, maar dit zijn alleen de kosten die het CBR in rekening brengt bij jouw motorrijschool. Hier komen de kosten die je motorrijschool rekent voor het gebruik van de lesmotor, de tijd van je motorinstructeur en de reserveringskosten nog bij. Deze tarieven stelt je motorrijschool zelf vast. Het tarief dat je motorrijschool rekent, kan in verhouding veel lijken. Dit komt oa. omdat het tarief dat je rijschool rekent belast is met 21% BTW, de CBR kosten zijn vrijgesteld van BTW.

Wat is er inbegrepen in de prijs voor een examen AVB en examen AVD?

Het loont ook om je motorrijschool de volgende vragen te stellen mocht dit niet duidelijk naar voren komen in hun informatie:

• Zijn de kosten voor de eigen verklaring (€23,80) inbegrepen in de prijs voor het examen verkeersdeelneming? De eigen verklaring is alleen verplicht voor het eerste examen AVD, dus niet voor het examen AVB of een eventueel herexamen.
• Is het voorrijden voor het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelneming (deels) inbegrepen in de kosten voor het examen?

Een motorrijschool die €250,- rekent voor een examen verkeersdeelneming lijkt aan de dure kant, maar als hierbij een uur motorrijles voorafgaand aan het examen is inbegrepen, is dit juist weer heel voordelig!

Totale kosten van je motoropleiding

Je koopt bij je rijschool natuurlijk niet alleen een examen voertuigbeheersing of een examen verkeersdeelneming. Uiteindelijk gaat het om de kosten van je gehele motoropleiding. Vaak hebben motorrijscholen voordelige rijlespakketten inclusief een examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.

Voor de totale kosten voor je motoropleiding geldt: kies je voor de goedkoopste aanbieding, dan ben je zeker niet altijd het voordeligst uit! Kies voor een betrouwbare motorrijschool waar je motorrijles krijgt van deskundige en enthousiaste motorinstructeurs. Motorinstructeurs die een passie voor motorrijden hebben en dit op jou kunnen overbrengen. Motorinstructeurs die je net even dat beetje extra kennis en vaardigheden bijbrengen. Niet alleen slaag je dan makkelijker voor je motorexamens, van echt goede motorrijlessen heb je nog jaren profijt!


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.