Wat neem je mee naar je examen AVB en AVD?

Wat neem je mee naar je motorexamens voertuigbeheersing en verkeersdeelneming?

Examen voertuigbeheersing (AVB)

Naar je examen AVB dien je de volgende documenten mee te nemen:

  • je autorijbewijs
  • oproepkaart voor het examen voertuigbeheersing

of (indien je niet in het bezit bent van een geldig autorijbewijs)

  • geldige identiteitskaart of paspoort
  • voldoende uitslag voor het theorie-examen motor (de examinator vraagt dit zelf op, je hoeft geen theoriecertificaat mee te nemen)
  • oproepkaart voor het examen voertuigbeheersing

Heb je geen autorijbewijs en ben je ook nog niet geslaagd voor je theorie-examen motor, dan mag je wel motorrijles volgen op een afgesloten motoroefenterrein. Vindt het examen voertuigbeheersing ook op dit afsluitbare motoroefenterrein plaats, dan mag je officieel gezien ook examen voertuigbeheersing doen als je nog niet bent geslaagd voor je theorie-examen en geen autorijbewijs hebt.

De oproepkaart voor het examen voertuigbeheersing krijg je van je rijschool of je rijinstructeur neemt deze voor je mee naar het examen voertuigbeheersing.

Examen verkeersdeelneming (AVD)

Naar het examen verkeersdeelneming dien je de volgende documenten mee te nemen:

  • geldig legitimatiebewijs
  • je uitslagformulier met een voldoende voor het examen voertuigbeheersing
  • oproepkaart voor het examen verkeersdeelneming
  • eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets verkeersdeelneming

wat neem je mee naar je examen AVD? De oproepkaart voor het examen verkeersdeelneming en het uitslagformulier van je examen voertuigbeheersing krijg je van je rijschool of je instructeur neemt deze voor je mee naar het examen verkeersdeelneming.

Bij het examen verkeersdeelneming is de eigen verklaring (indien alle vragen nee) overgenomen op je oproepkaart. Je wordt verondersteld bekend te zijn met de vragen en je tekent de eigen verklaring dan ook pas in het bijzijn van de examinator.

Heb je een van de genoemde documenten niet bij je, dan heeft de examinator het recht je examen niet door te laten gaan. Je bent dan wel de volledige kosten voor het examen kwijt.
Let op: heb je nog een oud model rijbewijs van papier, en dit is gescheurd, dan is het dus GEEN geldig ID en mag de examinator het examen afkeuren.

Kledingeisen bij het motorexamen

Een goedgekeurde motorhelm, motorhandschoenen en stevige schoenen die je enkel bedekken zijn verplicht bij het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelneming. Kom je dus op gympen naar het examen, dan gaat je examen niet door! De kosten voor het examen ben je dan wel kwijt.

Een goede motorrijschool zal naast de verplichte motorhelm en handschoenen ook zorgen voor een goede motorjas en motorbroek. Hiermee maak je natuurlijk een veel betere indruk bij de examinator dan wanneer je in je spijkerbroek op het examen verschijnt. Uiteraard mag je ook zelf voor je eigen motorkleding zorgen.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.