Motorscooter rijles

Ga je een motorscooter kopen, dan kun je ook kiezen om motorscooter rijles te nemen. Je kunt dan echter niet op op een handgeschakelde motor rijden na het behalen van je motorrijbewijs. Heb je hier geen behoefte aan en heb je geen zin om te leren schakelen, dan is motorscooter rijles voor jou een goede optie!

Motorscooter rijles Heb je motorscooter rijles dan hoef je dus niet te leren schakelen. Hiermee kun je besparen op het aantal uur motorrijles dat je nodig hebt.

Je kunt echter lang niet bij elke motorrijschool terecht voor motorscooter rijles, hoewel motor scooter rijles wel steeds populairder wordt. Zit er geen motorrijschool bij jou in de buurt waar je motorscooter rijles kunt volgen, dan kun je overwegen zelf alvast een motorscooter aan te schaffen en deze te gebruiken voor je motorscooter rijlessen.

Je dient dit wel vooraf met je motorrijschool te overleggen en je dient je motorscooter ook te verzekeren als lesmotor zodat de motorrijschool niet aansprakelijk kan worden gesteld in het geval van schade of een ongeval tijdens jouw motorscooter rijles. Je motorrijschool zal je ook vragen het instructierisico mee te verzekeren. Niet elke verzekeringsmaatschappij doet dit! Je kunt hiervoor wel terecht bij de KNMV. Je motorscooter is dan uiteraard wel alleen verzekerd tijdens de rijles! Omdat je op je eigen motorscooter rijles volgt, zullen de meeste motorrijscholen je zelfs nog wat korting op de lesprijs geven of je bijvoorbeeld aanbieden je motorscooter gratis bij hun te stallen tijdens de duur van je motoropleiding.

Slaag je voor de examens AVB en AVD, dan krijg je een motorrijbewijs in de lichte categorie met de aantekening “automaat”. Wil je later alsnog op een gewone motor rijden, dan zul je zowel het examen AVB als het examen AVD opnieuw moeten afleggen. Theorie-examen hoef je niet nogmaals te doen.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.