Een goede motorrijschool vinden

Je hebt een besluit genomen: je gaat op zoek naar een goede motorrijschool want je wilt je motorrijbewijs halen! Er zijn heel veel motorrijscholen waaruit je kunt kiezen. Maar welke van deze motorrijscholen is voor jou het meest geschikt? Bij de ene motorrijschool volgt je motorinstructeur je op de tijdens de motorrijles op de motor, bij de andere motorrijschool volgt je motorinstructeur je in de auto. Je kunt het eerste deel van je rijopleiding groepslessen volgen op een afgesloten verkeersoefenterrein, maar je kunt ook gewoon starten bij een motorrijschool die motorrijles geeft aan maximaal 2 cursisten tegelijk op openbare verkeersluwe oefenterreinen. Er zijn motorrijscholen die zijn aangesloten bij de BOVAG of bij de KNMV, maar veel motorrijscholen zijn bij geen enkele brancheorganisatie voor rijscholenaangesloten.

Hoe vind je een goede motorrijschool?

Je kunt op verschillende manieren een goede motorrijschool vinden. De meest eenvoudige manier is op aanraden van vrienden of kennissen die hun motorrijbewijs al hebben gehaald. Als zij tevreden zijn over die motorrijschool en de rijinstructeur, dan is het zeker de moeite waard daar een vrijblijvende intake motorrijles te doen.

De andere meest gebruikte manier om een goede motorrijschool te vinden is natuurlijk via internet. Op Rijbewijsinfo.nl kun je alles lezen dat je moet weten over het halen van je motorrijbewijs. Na het lezen van onze informatie kun je de websites van een aantal motorrijscholen bezoeken. Je bent al goed geinformeerd, dus de keuze voor de meest geschikte motorrijschool voor jou is dan ook een stuk makkelijker!

Hoe vind je een goede motorrijschool? Voor motorrijscholen die enorm stunten met de lesprijzen is de mond tot mond reclame een stuk minder belangrijk. Deze groep rijscholen trekt altijd wel klanten door de prijzen voor motorrijles onder het gemiddelde te houden. Dit betekent overigens niet direct dat je daadwerkelijk goedkoper uit bent! De kosten van je rijopleiding hangen vooral af van hoeveel motorrijlessen je nodig hebt om je motorrijbewijs te halen. Kies je voor een motorrijschool die goed bekend staat, maar wellicht iets duurder is, dan kun je aan het eind van je rijopleiding toch nog voordeliger uit zijn omdat je minder motorrijlessen nodig hebt gehad dankzij de goede rijinstructie!

Het kan geen kwaad de motorrijschool die je op het oog hebt van te voren even te bellen of mailen voor meer informatie. Krijg je snel antwoord op je vragen per e-mail of word je telefonisch netjes te woord gestaan? Je eerste indruk van je toekomstige motorrijschool is belangrijk! Spreek altijd een vrijblijvende intake motorrijles af! Voor jou een perfecte manier om kennis te maken met je motorrijschool en je rijinstructeur. Hecht je veel waarde aan een vaste rijinstructeur, vraag dan ook of de rijinstructeur die de intake doet je vaste rijinstructeur blijft. Dit is namelijk bij grotere motorrijscholen niet altijd het geval.

Waar kun je op letten bij het kiezen van een goede motorrijschool?

Waar let je op bij het kiezen van een goede motorrijschool? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Wil je met maximaal 2 cursisten tegelijk motorrijles volgen, of volg je liever groepslessen op een motoroefenterrein?
 • Vind je het belangrijk dat je rijinstructeur je op de motor volgt?
 • Volg je liever motorrijles bij een eenmanszaak of bij een wat grotere rijschool met meerdere motorinstructeurs?
 • Stelt een motorrijschool alle motorkleding (ook de motorbroek!) gratis ter beschikking of dien je zelf voor beschermende motorkleding te zorgen?
 • Wil je een reguliere motoropleiding volgen? Of ben je meer geïnteresseerd in een spoedopleiding? Of wil je alleen het motorrijbewijs voor een motorscooter (automaat) halen? Of wil je altijd gegarandeerd priveles? Niet elke rijschool verzorgt elk type rijopleiding.
 • Vind je het belangrijk dat de motorrijschool is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals de KNMV of de BOVAG?
 • Wil je altijd een vaste motorinstructeur, of vind je het niet erg als er af en toe gewisseld wordt zodat er meer flexibiliteit is in het plannen van je motorrijlessen?
 • Heb je tijd voor motorrijles op doordeweekse dagen overdag, of kun je alleen 's avonds en in het weekend motorrijles volgen?
 • Hoeveel keer per week wil je motorrijles volgen? Heeft de rijschool van jouw keuze hier ruimte voor?
 • Je bent een stuk kleiner of langer dan gemiddeld, heeft de rijschool een geschikte lesmotor voor je?
 • Motorrijlessen starten vanaf de motorrijschool, is deze makkelijk bereikbaar met de fiets/OV/auto? Kan ik gratis parkeren bij de rijschool?
 • Voel je je beter thuis bij een kleine of een grote rijschool?


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.