Losse motorrijlessen of een rijlespakket?

Bij de meeste motorrijscholen kun je kiezen voor een rijlespakket. Contant betalen per motorrijles kan ook, maar is vaak minder handig en ook duurder. Het kost je motorrijschool immers meer tijd de betalingen te administreren.

kosten rijlespakket motorrijles Ook heeft je motorrijschool iets minder zekerheid dat je ook je motorrijlessen bij hun afmaakt zolang je nog niet voor je examen AVB examen AVD. Kies je voor een rijlespakket, dan geeft je motorrijschool je vaak een leuke korting op motorrijlessen.In een rijlespakket zitten over het algemeen een aantal motorrijlessen, het examen AVB het examen AVD. Het kan ook zijn dat je motorrijschool 2 rijlespakketten aanbiedt: 1 voor het examen AVB en 1 voor het examen AVD.

Soms zitten er in een rijlespakket ook nog een theorieboeken, een theorie-examen of een gratis herexamen AVB of AVD.

Let op met goedkope startpakketten. Bijvoorbeeld 10 lesuren + beide motorexamens. Wat kosten de losse motorrijlessen na deze 10 voordelige uur motorrijles?

Nadelen rijlespakket motor

Let op: het BOVAG garantiefonds keert sinds 2012 niet meer uit indien jouw rijschool structureel te lage lesprijzen hanteert! De volgende zin is toegevoegd aan de voorwaarden van het BOVAG Garantiefonds:

"Tevens vindt er geen compensatie plaats in het geval de consument een overeenkomst is aangegaan op zodanige voorwaarden, dat het haar redelijkerwijze duidelijk had moeten zijn, dat het gefailleerde BOVAG-lid tegen deze voorwaarden geen rijopleiding kon aanbieden"
Je rijlespakket betaal je in principe vooruit. Hieraan zit een zeker risico. Wat doe je als je tijdens je rijopleiding een conflict krijgt met je motorinstructeur of je motorrijschool? Je hebt je rijopleiding immers al betaald, dus je zal je rijopleiding toch af moeten maken bij je rijschool.

Wat gebeurt er als je verhuist en je je motorrijlessen niet meer bij je motorrijschool kunt vervolgen? Of als je om een andere reden je motorrijlessen niet meer kunt vervolgen? In welke gevallen geeft je motorrijschool een deel van het betaalde lesgeld voor je motorrijlessen terug?

Wat als je motorinstructeur bv door ziekte een aantal weken niet beschikbaar is en er geen vervanger beschikbaar is?

Het kan in uitzonderlijke gevallen ook voorkomen dat je rijschool failliet gaat. In de praktijk krijg je dan weinig tot niets terug van het door jou betaalde rijlespakket. Is je motorrijschool aangesloten bij de BOVAG, dan kun je in het geval van faillissement een beroep doen op het BOVAG garantiefonds rijscholen. Het garantiefonds zorgt ervoor dat je je rijopleiding bij een andere motorrijschool kunt vervolgen.

Wel of geen rijlespakket?

De makkelijkste oplossing is natuurlijk gewoon per motorrijles te betalen. Je mist dan wel het prijsvoordeel op je motorrijlessen. Je kunt ook aan je motorrijschool vragen of je het rijlespakket in een paar termijnen mag betalen. Je lijdt dan veel minder financiële schade mocht de rijschool failliet gaan.

Kies je er zelf voor om bij een andere motorrijschool verder te gaan, dan kan je rijschool je wel houden aan je betalingsverplichting voor het rijlespakket als je hiervoor een lesovereenkomst hebt ondertekend.


© rijbewijsinfo.nl 2010-2017 | A Blue Ocean Fishing initiative.